ponedeljek, 21. maj 2018


Pogoji poslovanja spletne trgovine Ekopika

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Ekopika so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Ekopika je spletna trgovina okolju prijaznih izdelkov, ki jo upravlja podjetje DAGUS d.o.o., ponudnik storitev e-poslovanja, v nadaljevanju ponudnik.

Opredelitev pojmov:
ponudnik je DAGUS d.o.o., Mlinska ulica 22, 2000 Maribor, Slovenija
uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini
spletna prodajalna je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabnikom


Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Ekopika, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
b) kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
g) način plačila in dostave
h) časovno veljavnost ponudbe
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
j) pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi kontaktnimi podatki

 

Ponudba artiklov

Spletna trgovina Ekopika ponuja okolju prijazne izdelke. Zaradi narave poslovanja preko interneta se ponudba trgovine Ekopika ažurira in spreminja pogosto in hitro. 

Registracija

Ob registraciji v spletno prodajalno obiskovalec pridobi uporabniško ime ter geslo, ki ga izbere sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Vaši podatki bodo skrbno varovani, uporabljeni samo za interno uporabo, ter ne bodo posredovani tretjim osebam. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Po registraciji v spletni trgovini prejmete potrditveno sporočilo na vaš elektronski naslov preko katerega potrdite registracijo. Po potrditvi se lahko prijavite in izbirate izdelke, ter katere želite kupiti dajete v košarico.

Cene in ažurnost podatkov

 

 

Vse cene so v EUR in vsebujejo predpisani DDV, razen če je to posebej navedeno. Cena ne zajema stroška dostave in odkupnine, to se obračuna pri zaključku nakupa.

Cene dostave najdete pod rubriko Dostava in stroški dostave. Zavezanci za DDV so dolžni pri zaključevanju nakupa, v opombe, navesti tudi svojo davčno številko.

Ponudnik skuša čim bolje skrbeti za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletu. Kljub temu, pa se lastnosti artiklov, dobavni rok in cena spreminjajo, tako da obstaja možnost, da ponudnik ne utegne sočasno s spremembo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, se kupca obvesti o spremembah ter omogoči preklic ali zamenjavo naročenega artikla.Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Pridružujemo si pravico do spremembe tehničnih opisov in konfiguracij brez predhodnega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja. Za morebitne napake se opravičujemo.

 

Naročilo

Naročanje poteka preko Interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Uporabnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini.

Naročilo preko spletne strani www.ekopika.si je možno opraviti:

- Po registraciji v spletni trgovini prejmete potrditveno sporočilo na vaš elektronski naslov preko katerega potrdite registracijo. Po potrditvi se lahko prijavite in izbirate izdelke, ter katere želite kupiti dajete v košarico.

- z elektronskim sporočilom na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

- lahko pokličete na telefonsko številko 040 351 337 in sprejeli bomo vaše naročilo

- s poslanim SMS sporočilom na tel. številko 040/ 351 - 337

Ob naročilu preko elektronskega sporočila ali SMS-a navedite:
- svoje ime, priimek, naslov, na katerega želite prejeti izdelke, telefonsko številko in elektronski naslov
- ime izdelka in število kosov izdelka, ki ga naročate
- želeni način plačila ( po povzetju ali z nakazilom na naš TRR: SI56 1010 0005 1836 989)

Predstavnik podjetja Ekopika bo z vami vzpostavil kontakt in potrdil naročilo preko vašega elektronskega naslova, oziroma telefona. Naročene izdelke boste prejeli na naslov, ki ste ga navedli.

 

Postopek naročanja preko spletne trgovine Ekopika

Pred prvim nakupom se morate registrirati. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

1. Po prijavi izbirate izdelke in katere želite kupiti dajete v košarico.

Če želite spremeniti količino že naročenega izdelka odprite košarico in lahko količino spremenite ali naročen artikel odstranite iz košarice.

2. Ko želite zaključiti nakup, odprite košarico (pokaži vsebino košarice) in kliknite Zaključi nakup.

V primeru vašega naročila preko spletne trgovine boste prejeli povratno elektronsko obvestilo o oddanem oz. prejetem naročilu (sklenjeni pogodbi). Če obvestila ne prejmete, naročilo ni bilo uspešno izvedeno in je postopek naročila potrebno ponoviti. Kopija vašega naročila je hranjena tudi v naši bazi.

Vsebino košarice lahko ves čas spreminjate, dokler dokončno ne potrdite naročila. V primeru, da uporabnik ugotovi, da ni naročil pravih artiklov ali da si premisli o nakupu nam lahko v roku ene ure prekliče naročilo, preko elektronske pošte na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali na telefonsko številko 040 351 337.

Naročeno blago pošljemo najkasneje v roku treh delovnih dni, razen v primeru, da izdelka ni na zalogi. Če izdelek ni na zalogi obvestimo o tem naročnika in mu damo informacijo v kolikšnem času dobimo artikel. Naročila sprejemamo tudi preko elektronske pošte Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali preko telefona na številki 040 351 337, kjer vam bomo na vašo željo posredovali dodatne informacije o naših izdelkih. 

Dostava in stroški dostave

BREZPLAČNA DOSTAVA PRI NAROČILU NAD 35€

Naročeno blago pošljemo najkasneje v roku treh delovnih dni, razen v primeru da izdelka ni na zalogi. Ob sobotah, nedeljah in praznikih dostave ni.

 

 

Če izdelek ni na zalogi obvestimo o tem naročnika in mu damo informacijo v kolikšnem času dobimo artikel.

BREZPLAČNA DOSTAVA NA OBMOČJU MARIBORA

Naročila naslovljena na naslov na območju Maribora, Vam dostavimo BREZPLAČNO, z osebno dostavo, ne glede na količino izbranih izdelkov oz. zneska nakupa.

 

Čas dostave je po dogovoru preko elektronskega naslova in telefona, od ponedeljka do petka.

 

Kupcem izven Maribora, blago naročeno v spletni trgovini, dostavlja naš pogodbeni partner dostavna služba DPD.

 

-Pri nakupu blaga v vrednosti NAD 35 €  je DOSTAVA BREZPLAČNA (stroške dostave in odkupnine krijemo mi).

-Pri nakupu DO 35 € se tako prištejejo k znesku nakupa tudi stroški dostave, 3,05€ in odkupnina 1,83€ z vključenim DDV.

Pri plačilu po predračunu na naš TRR in nakupu do 35€, stroška odkupnine ni, zato plačate samo stroške dostave 3,05€ z DDV.

Po oddanem naročilu vam na elektronski naslov pošljemo predračun.

ČE JE VREDNOST IZDELKOV MANJŠA OD 35€ IN BOSTE PLAČALI PO PREJETEM POTRDILU O ODDANEM NAROČILU, VAS PROSIMO, DA OD KONČNEGA ZNESKA ZA PLAČILO, ODŠTEJETE VREDNOST ODKUPNINE 1,83 € Z DDV.

Pri plačilu po povzetju, je cena dostave kadar kupec plača stroške dostave vnaprej določena za celo Slovenijo (enotno) in znaša 3,05 € in 1,83 € odkupnine.

 

 

Kako vam bo dostavljeno naročeno blago?

Blago vam bo na želeni naslov dostavil naš pogodbeni partner dostavna služba DPD. Pri paketni dostavi na dom (gotovinsko plačilo po povzetju, pri nakupu do 35€), se obračunavajo pavšalni stroški dostave (glej zgoraj).


Dostavlja se na področju celotne Slovenije.

V primeru, da v času dostave niste dosegljivi (vas ni doma), vam dostavljalec pusti obvestilo s telefonsko številko na katero pokličete in se dogovorite za čas dostave, ko boste dosegljivi na naslovu.

 

Pakiranje

 

 

 

Stroški pakiranja se štejejo v strošek podjetja DAGUS d.o.o.. Ker se trudimo biti okolju prijazni si pridružujemo pravico do uporabe rabljene embalaže (škatel), kar pomeni, da tisk na paketu v katerem dobite zapakirane vaše naročene izdelke ne odraža vsebine paketa.

 

Način plačila

V spletni prodajalni ponudnik omogoča dva načina plačila:

-Plačilo po predračunu ali potrdilu o oddanem naročilu

Plačilo lahko izvedete po potrdilu o oddanem naročilu, na račun podjetja DAGUS d.o.o., TRR SI56 1010 0005 1836 989. Z dnem zaznave prejema sredstev na naš račun prične teči dobavni rok.

ČE JE VREDNOST IZDELKOV MANJŠA OD 35€ IN BOSTE PLAČALI PO PREJETEM POTRDILU O ODDANEM NAROČILU, VAS PROSIMO, DA OD KONČNEGA ZNESKA ZA PLAČILO, ODŠTEJETE VREDNOST ODKUPNINE 1,83 € Z DDV.

Po oddanem naročilu vam na elektronski naslov pošljemo predračun.

 

 

Pri plačilu po predračunu oz. potrdilu o oddanem naročilu, ne plačate stroška odkupnine 1,80€ in tako plačate samo strošek dostave 3,05 €.

 

-Plačilo po povzetju z gotovino ob prevzemu

Blago plačate ob prevzemu z gotovino.  Pri plačilu po povzetju, dostavna služba zaračuna provizijo 1,83 € z DDV, za prenos denarja, katera je pri naročilih do 35€, že zajeta v znesek za plačilo.
Ob prevzemu blaga prejmete original račun (je priložen blagu). Pri cenah, ki so podane v valuti EURO, se upošteva faktor preračunanja in sicer 1 EUR = 239,640 SIT.


Vse cene blaga in prevoznih stroškov so v evrih in vsebujejo zakonsko predpisani DDV.

 

 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec ima pravico, da v 45 dneh vrne kupljeno blago brez kakršnekoli odškodnine. Vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. Stroške pošiljanja krije pošiljatelj sam, razen če je vnaprej pisno dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. O nameravanem vračilu nas mora kupec najkasneje v 15-ih dneh od prejetja blaga obvestiti po pošti na naslov DAGUS d.o.o., Mlinska ul. 22, 2000 Maribor ali na elektronski naslov  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , blago pa vrniti v nadaljnih 30 dneh po poslanem obvestilu o odstopu. Vrnitev prejetega blaga na naveden naslov v 15-ih dneh po prejetju brez predhodnega pisnega obvestila se prav tako šteje za odstop od nakupa.

Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Prav tako možnost vračila ne velja za intimne pripomočke, razen za tiste za katere nudi ponudnik garancijo in je to posebaj pri artiklu napisano. Kupec naročenega blaga ne more vrniti, če je že odprl varnostni pečat ali odpakiral izdelek iz originalne embalaže (npr. milo).

Ko vračate artikle zaradi reklamacije ali garancije, priložite izpolnjen obrazec za vračilo blaga, ki ga prejmete v paketu poleg računa. Priložite tudi fotokopijo računa.


Ponudnik vrne celotno kupnino najkasneje v roku 15-ih dni od prejetja vrnjenega blaga.

 

Reklamacije prejetih pošiljk

 

Kupec lahko reklamira blago, če nima lastnosti, ki mu jih je prodajalec obljubil, če so poslani napačni izdelki, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od  naročila.

Reklamacijo lahko poda v osmih dneh od nakupa in zahteva zamenjavo za enak, brezhiben artikel, ali v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije z naslova stvarne napake.

Kupec lahko v primeru reklamacije v skladu z zakonskimi omejitvami zahteva zamenjavo blaga, njegovo popravilo ali vračilo kupnine.

Kupec lahko blago reklamira tako, da ga prodajalcu prinese osebno ali pa ga v predhodnem dogovoru s prodajalcem pošlje preko dostavne službe, vendar stroške poštnine nosi sam. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Če želi kupec vrniti blago na stroške prodajalca, se mora o tem dogovoriti s prodajalcem.

Še posebej bodite pozorni na blago, ki ima nalepko STEKLO, LOMLJIVO ali podobno. Kakršnokoli žvenketanje pri manipuliranju, je verjetno znak za razbito vsebino, kar seveda obravnavamo kot poškodbo pri dostavi. Zaželeno je tudi, da je poškodba zabeležena s fotoaparatom.
Če je prišlo do poškodbe blaga med prevozom, se obrnite na logistični servis, ki je izvršil dostavo in nam v vednost pošljite sporočilo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

Pogodbe niso sklenjene za nedoločen čas in tudi ne za čas enega leta, ampak prodajalec in kupec skleneta pogodbo za enkraten nakup (naročilo).

 

 

Komunikacija

Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu prvi izrecno ne nasprotuje. 

V primeru težav oz. nejasnosti pri uporabi spletnega mesta, si lastnik spletnega mesta pridržuje pravico do stika z uporabnikom prek sredstev komunikacij na daljavo.

 

 

Arhiviranje pogodbe

 

Sklenjena pogodba med uporabnikom in ponudnikom se arhivira na sedežu podjetja DAGUS d.o.o., Mlinska ul. 22, 2000 Maribor. Pogodbe in kopije računov se arhivirajo na sedežu podjetja. Kupec lahko pridobi kopijo z zahtevo po elektronski pošti na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Celotna spletna stran (vključno z vso vsebino) je napisana v slovenskem jeziku. Prav tako je sklenjena pogodba napisana v slovenskem jeziku.

Pogodbo je možno skleniti samo v slovenskem jeziku.

 

 

Varovanje podatkov


Lastnik spletnega mesta Ekopika (DAGUS d.o.o.) zagotavlja varovanje osebnih podatkov, ki  bodo uporabljeni izključno v namene obveščanja o poteku naročila (v primeru, da uporabnik v spletni trgovini opravi nakup) ter pošiljanje reklamnega gradiva. Lastnik jamči, da bodo podatki obiskovalcev in uporabnikov uporabljeni le v namen nemotenega poteka naročil in ne bodo predani tretji osebi.

 

 

Končno določilo

Uporabnik ob nakupu potrjuje, da je v celoti seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine Ekopika in da se z njimi strinja.

Glede morebitnih sporov se obe strani zavzemata za sporazumno reševanje sporov.

Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

 

Spletna trgovina Ekopika

 


©2009 - DAGUS - izdelava spletnih strani

Piškotke uporabljamo za statistiko obiskov in pravilno delovanje naše spletne strani! Več o tem si lahko preberete s klikom na EU Cookie Directive Module Information

Sprejemam piškotke s te strani.